Održana edukacija u Dječjem vrtiću „Mala kuća“ u Mokošici

Na poziv Dječjeg vrtića „Mala kuća“ u Mokošici voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik održala je edukaciju polaznika vrtića i njihovih odgajateljica na temu potresa. Kroz kratki film, prezentaciju i razgovor upoznala ih je s općim pravilima ponašanja djece u slučaju potresa te ih pripremila za daljnji kontinuirani rad kojem je cilj vrtić učiniti sigurnim mjestom, otpornim na različite prijetnje pa tako i potres

Na poziv Dječjeg vrtića „Mala kuća“ u Mokošici voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik održala je edukaciju polaznika vrtića i njihovih odgajateljica na temu potresa. Kroz kratki film, prezentaciju i razgovor upoznala ih je s općim pravilima ponašanja djece u slučaju potresa te ih pripremila za daljnji kontinuirani rad kojem je cilj vrtić učiniti sigurnim mjestom, otpornim na različite prijetnje pa tako i potres.

Služba civilne zaštite Dubrovnik je s vrtićem „Mala kuća“ u Mokošici i u ovoj pedagoškoj godini započela s edukacijom djece u području smanjenja rizika od katastrofa. Takvim je edukacijama samo u prošloj pedagoškoj godini obuhvaćeno preko tisuću djece, školskog i predškolskog uzrasta. U vrtiću „Mala kuća“ koji pohađaju djeca uzrasta od 3 do 6 godina, edukacija je održana na način da su djeca podijeljena u dvije grupe i svakoj je grupi prikazan film "Što činiti u slučaju potresa?", a kroz razgovor i druženje čak i sasvim malu djecu se učilo da je u slučaju potresa najvažnije sklupčati se, zaštititi glavu i ostati miran dok podrhtavanje ne prestane.

Za uspjeh ovakvih edukacija najvažnija je aktivna uključenost odgajatelja i ostalih odgovornih osoba u vrtiću, a u „Maloj kući“ su pokazali izniman interes i želju za učenjem, vježbom i daljnjom suradnjom sa Službom civilne zaštite Dubrovnik, koja bi se trebala nastaviti već idući tjedan.