Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. travnja 2020.

Danas je potvrđeno 39 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1871 oboljela osoba, a 709 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 47 osoba

U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman danas je iz Šangaja sletio zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme potrebne hrvatskom zdravstvenom sustavu i svim drugim službama koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa. Ovim su specijalnim letom dopremljene veće količine maski, zaštitnih odijela i vizira.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u koordinaciji s Veleposlanstvom RH u Rimu te Generalnim konzulatom RH u Trstu, proteklih je dana s nadležnim državnim institucijama Talijanske Republike i lokalnim tijelima regija Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia i Veneto dogovorilo repatrijaciju hrvatskih državljana, od kojih je većina boravila u mjestima pod karantenom. U Hrvatsku je jučer u večernjim satima stigao autobus s ukupno 28 hrvatskih, te 10 državljana Bosne i Hercegovine.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio pet novih odluka

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr

Stranica