Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. travnja 2020.

Danas su potvrđene 64 novooboljele osobe novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1 407 oboljelih osoba, a 219 osoba se oporavilo. Preminulo je 20 osoba

​Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Uputu stožerima civilne zaštite, službenicima Ravnateljstva civilne zaštite i Ravnateljstvu policije

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio dvije dopune Odluka:
 
U povodu blagdana Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, od 9. do 11. travnja u trgovinama u kojima je dopušten rad određuje se radno vrijeme od 7,00 do 20,00 sati, uz poštivanje mjera socijalnog distanciranja. 

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u vezi izdavanja e-Propusnica

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11:00 sati izdano je 860 709 e-propusnica, ukupno je odbijeno 39 966 e-propusnica.

Apeliramo na sve hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.
Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Preporuča se izbjegavanje svih putovanja - u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj - koja nisu žurna.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: stozercz@mup.hr.

Stranica