Narančasto upozorenje Meteoalarma

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas (2. ožujka) u sklopu Meteoalarma narančasto upozorenje za područje Dalmacije, gdje se očekuje vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra do 100 km/h

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Za Istarsku, Primorsko – goransku i Ličko – senjsku županiju izdano je žuto upozorenje zbog mogućeg jakog juga s udarima vjetra do 85 km/h, olujnih udara jugoistočnog vjetra s udarima većim od 65 km/h te mjestimice moguće obilne kiše uz mogućnost nastanka bujičnih poplava, s količinom oborine i većom od 20 mm. Budite oprezmi zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Stranica