Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Zadarskoj u županiji

Foto: MUP

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, dana 28. veljače Služba civilne zaštite Zadar organizirala je okrugli stol na temu: „Klimatske promjene, vremenski ekstremi-izazovi za civilnu zaštitu“.

Tema okruglog stola izazvala je veliko zanimanje tako da su se odazvali i sudjelovali načelnici stožera civilne zaštite i predstavnici JLPRS-a među kojima je bio i načelnik stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković koji je ujedno i zamjenik župana kao i Šime Mršić također kao zamjenik župana županije Zadarske. Među prisutnima su bili predstavnici svih žurnih službi, (policije, vatrogastva, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog crvenog križa), brojni uzvanici i predstavnici medija.

 Kao gosti predavači sudjelovali su gosti:
-          dr.sc. Branka Ivančan Picek, glavna ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda
-          prof.dr.sc. Ivica Kisić, Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
-          Ivan Peša dipl.ing. građ., Hrvatske vode, voditelj vodnogospodarske ispostave za mali sliv „ Zrmanja-Zadarsko primorje“
-          za Zadarsku županiju, Anđela Dželalija, dipl.ing.biol. i ekol.mora
-          Boris Jović, dipl.ing sig.,  Županijski vatrogasni zapovjednik
-          Miroslav Andrić, dipl.ing.agr., voditelj Službe civilne zaštite Zadar.

Na okruglom stolu gosti predavači, svaki iz svoje nadležnosti iznijeli su  informacije i spoznaje vezano uz klimatske promjene koje je izazvalo veliko zanimanje prisutnih koji su na kraju postavljali pitanja gostima i aktivno se uključili u raspravu.