Služba civilne zaštite Požega obilježila Dan broja 112

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite, Službe civilne zaštite Požega, na Trgu sv. Terezije Avilske prigodno je obilježen Dan broja 112 i to uz pomoć gotovo pet stotina učenika požeških osnovnih škola koji su svojim tijelima formirali broj 112 za prigodni video i fotografiju iz zraka.
 
U obilježavanju Dana 112 u Požegi sudjelovale su osnovne škole Julija Kempfa, Antuna Kanižlića i Katolička osnovna škola te su svojim dolaskom Dan broja 112 podržali i dužnosnici grada i županije.
Dan broja 112 podržali su svojim dolaskom župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević, njegov zamjenik Željko Jakopović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić te predstavnici žurnih službi – vatrogasaca, policije, Hrvatske gorske službe spašavanja i ostali.

Tijekom ovih 15 godina postigli smo prepoznatljivost kod svih žurnih poziva, a tijekom godine Žurni centar 112 zaprimi između 30 i 50 tisuća poziva što je na razini prosječnog broja poziva cijele Hrvatske. Imamo izvrsnu suradnju sa svim žurnim službama koje kao Centar pozivamo u slučaju većih nesreća i katastrofa – od Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca do policije i civilne zaštite koja će, osnivanjem Ravnateljstva civilne zaštite, u okviru MUP-a zasigurno biti jedan od stupova zaštite i spašavanja na području cijele Hrvatske“ – istaknuo je tom prigodom voditelj Službe civilne zaštite Slavko Marinac.

Video obilježavanja Dana broja 112 možete pogledati ovdje. ​