Dječji vrtić „Škatulica“ u posjetu Službi civilne zaštite Dubrovnik

Suradnja Službe civilne zaštite Dubrovnik i Dječjeg vrtića „Škatulica“ traje već pet godina te kontinuirano sudjeluju u obilježavanju Dana civilne zaštite i Dana europskog broja 112. U sklopu obilježavanja družili su se s predstavnicima žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, posjećivali operatere Županijskog centra 112, educirali se kroz priču, prezentacije i igru, javljali na svaki likovni natječaj s ogromnim brojem radova, odnosili nagrade i sudjelovali u programu, kao gosti i kao domaćini.

Nova generacija predškolaca, od kojih su neki već ranije sudjelovali u spomenutim aktivnostima, iskoristila je lijep sunčan dan za posjet Službi civilne zaštite pa se tako u novoj pedagoškoj godini suradnja nastavila i dalje. Djeca su učila o osnovama kako postupati u slučaju požara i potresa, posebno vježbajući kako se u potresu što bolje zaštititi, poigrali su se kako bi naučeno što dulje ostalo u sjećanju, a na kraju su predškolci pomogli dizajnirati logo civilne zaštite.

U znak zahvalnosti za pet godina kontinuirane suradnje djeca su od Službe civilne zaštite Dubrovnik na dar dobila edukativno-didaktičke igre za vrtić, dok će prostorije Službe osvježiti njihovi predivni crteži.