Ravnateljstvo civilne zaštite na 10. memorijalu hrvatskih snajperista „GROM 2019“

Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek su u subotu, 19. listopada sudjelovali na tehničko-taktičkom zboru u Osijeku s Ministarstvom obrane i policijom u sklopu jubilarnog desetog memorijala hrvatskih snajperista „GROM“, a povodom obilježavanja Dana neovisnosti RH.

Na 10. memorijalnom natjecanju snajperista „GROM“ u natjecateljskom dijelu snage su odmjerili najbolji vojni, policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, malokalibarska  jurišna puška). Simbolika natjecateljskog dijela Memorijala  bila je okupiti na jedno mjesto najvještije hrvatske snajperiste, razmijeniti iskustva između hrvatskih dragovoljaca i aktivnih pripadnika OS RH i MUP-a. Događaju su prisustvovali i brojni branitelji i braniteljske zadruge. Program za javnost popraćen je s velikim zanimanjem brojnih građana pogotovo djece i mladeži.

Na Memorijalu je održan tehničko- taktički zbor na kojem su sudjelovali MORH, Policijska uprava Osječko-baranjska, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH te Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije.

Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek su na tehničko-taktičkom zboru predstavili svoju opremu s kojom sudjeluju u aktivnostima zaštite i spašavanja te dijelili promidžbeni materijal i upoznali javnost s opasnostima od minsko ekplozivnih sredstava koja prijete stanovništvu Osječko-baranjske županije. Na taj način sudjeluju u preventivno- informativnim aktivnostima o sustavu civilne zaštite u zajednici.