Informiranje zajednice o poslovima razminiranja

Slika slike/Razminiranje slike/info2.jpg
11. prosinca 2018. godine u Lipiku je održan radni sastanak u cilju informiranja lokalne zajednice o stanju minski sumnjivog prostora te o radovima izvida, tehničkog izvida i razminiranja na području Lipika i Pakraca. Sastanak je organizirala podružnica Istok HCR-a.

Sastanku su se odazvali predstavnik UŠP Bjelovar Dražen Husak te predstavnici šumarija Lipik i Pakrac Virna Krpan i Damir Has. 
Radnom sastanku nazočili su i gradonačelnik Vinko Kasana i Marija Lokner Zanetti, a ispred Savjetodavne službe u poljoprivredi Marko Žilić te županijski koordinator Požeško - slavonske županije Branko Grgić. 
Ispred MUP-a RH, PU PS Odjela PEZ - prisutna je bila Ivana Radić voditeljica odjela te Ivan Ančić predstavnik policijske postaje Pakrac.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Vinka Kasane, prezentacijom predstojnika podružnice HCR-a Dubravka Krušarovskog, predočen je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Požeško - slavonskoj županiji s naglaskom na gradove Lipik i Pakrac. 

Predstavljeni su rezultati rada na području Lipika i Pakraca tijekom ove godine, s naglaskom na realiziran projekt razminiranja poljoprivrednih površina Požeško slavonske županije, koji je financiran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.