Portal smanjenja rizika od katastrofa - SROK

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/web-3120321_960_720.jpg
Dobrodošli na Portal smanjenja rizika od katastrofa - SROK
 
Sektor za smanjenje rizika od katastrofa Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH izradio je Preglednik izrađenosti procjena rizika od velikih nesreća za prostor Republike Hrvatske koji će biti dio budućeg Portala smanjenja rizika od katastrofa.

Preglednik, odnosno kontrolna ploča (Dashboard) omogućuje pregled identificiranih prijetnji, izrađenih scenarija te usvojenosti/ažuriranosti procjena rizika od velikih nesreća za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Sastoji se od slojeva, kartografskog prikaza i legendi, udjela usvojenosti procjena rizika, filtera i grafičkog prikaza prijetnji i scenarija.

Portal smanjenja rizika od katastrofa je u izradi i sadržavati će između ostalog podatke o štetama i gubicima, prijetnjama, ranjivostima te kapacitetima upravljanja rizicima. Namijenjen je svima kako bi se postigao zajednički cilj, a to je, smanjenje rizika od katastrofa i gubitaka života, narušavanja zdravlja te smanjenja negativnih posljedica na gospodarstvo, društvo, kulturu, infrastrukturu i okoliš.

                                            

    

Na poveznici se mogu pronaći Upute za korištenje preglednika.